MASKELERİN ARDINDA 5. KOL VAR!

‘5. kol faaliyeti’ kavramını çok duymuşsunuzdur. Özellikle de Batı bloğunun nüfuzu altındaki bizim gibi ülkelerde (ki kurtuluyoruz elhamdülillah) söz konusu kavramın (adı söylenmese de) çokça sahne aldığı bir niteliği ...

GÜNDEM 9.11.2022 15:31:00 0
MASKELERİN ARDINDA 5. KOL VAR!

‘5. kol faaliyeti’ kavramını çok duymuşsunuzdur. Özellikle de Batı bloğunun nüfuzu altındaki bizim gibi ülkelerde (ki kurtuluyoruz elhamdülillah) söz konusu kavramın (adı söylenmese de) çokça sahne aldığı bir niteliği haiz bu kavram. Literatürde şöyle tarif ediliyor: Fiilî müdahale ile ele geçirilemeyen bir kitleyi ya da devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla manevi etkiye maruz bırakmak suretiyle müdahaleye uygun hale getirmek ya da fiilî savaş esnasında savaşı daha kolay kazanmak için yapılan her türlü manevi yıkıcı çalışmanın adıdır.

Geçenlerde ekonomi yayınlarıyla faal ecnebi bir tv kanalında bir belgesele denk geldim. Belgeselde Kırgızistan’ın yüksek ve sarp dağlarının bulunduğu Djangart Vadisi’nde yaşayan bir hayvan olan kar leoparının yaşam alanlarının nasıl korunacağı konu edilmiş. Belgeseli hazırlayan hayvan dostu kahramanlarımız tahmin edeceğiniz üzere yayınlandığı tv kanalı gibi ecnebi Batı ülkelerinden.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM