Abdulvasih Duran


BEŞ YIL SONRASI İÇİN BİR “ERDOĞAN” ARANIYOR

Eğer Tayyip Erdoğan gibi insanları yetiştiremezsek 5 yıl sonra aday olacak adam bulamayacağız. İşte o zaman alimlerimizin en çok korktuğu Kahtı Rical (Adam Yokluğu) tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız.


   Yüce Allah’a şükürler olsun ki 28 Mayıs seçimlerini büyük bir huzur ve mutluluk içinde geçirdik. Rabbim Recep Tayyip Erdoğan Başkanımıza bir kez daha Cumhurbaşkanlığı görevini nasip etti. Tabii ki bu başarı hepimizi sonsuz derece de mutlu etti.
    İster kabul etsinler ister etmesinler eğer Erdoğan kazanmasaydı bizi bekleyen tehlikeleri düşünmek bile istemiyoruz.”… Siz ateşten bir çukurun kenarında bulunuyordunuz da, sizi ondan kurtardı…”(Ali İmran,103).
    Rabbim bu necip milletin her zaman yardımcısı olmuştur ve inşallah yardımcısı olmaya da devam edecektir. Çünkü bu necip millet her zaman İslam’ın sancaktarlığını yapmıştır. Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: ”Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.” (Muhammed Suresi,7.Ayet).
    
     Recep Tayyip Erdoğan 5 yıllığına tekrar seçildi. (Rabbim yar ve yardımcısı olsun). Ancak  daha şimdiden 5 yıl sonra Tayyip Erdoğan’ın yerini kim dolduracak merakı hepimizi sarmaya başladı. Çünkü Reis bir daha aday olmayacak.
   Rabbim öncelikle Cumhurbaşkanımıza sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin. Hayırlı işler yapmasını nasip etsin. Peki 21 yıl görev yapan  ve inşallah 5 yıl daha görev yapacak olan  Erdoğan’ı halk niçin seviyor:
   Haksızlık ve zulümlerin devam ettiği bir dönemde Yüce Rabbimiz bu millete güzel ve temiz (Tayyip) bir insan hediye etti.Milletimiz de bu güzel ve temiz (Tayyip) insanı mahcup etmedi.Her defasında bir öncekinden daha fazla bağrına bastı.
   Rabbimiz güzel ve temiz insanlarla ilgili Kur’an’da destek sözü veriyor ve bu ilahi kurallar (sünnetüllah) kiyamete kadar da devam edecektir.”…kim Allah’tan korkarsa Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder.Ve ona beklemediği yerden rızık verir.Kim Allah’a güvenirse O (Allah) ona yeter…”(Talak,1,2) .
   O güzel ve temiz (Tayyip) insan hep içinde Allah korkusu taşıdı. Ülkesine  ve milletine karşı hizmet etmekten başka bir şey düşünmedi.O nedenledir ki Rabbimiz hep ona yardım etti, ve onun hakkında kurulan plan ve desiseleri  yok etti.Çünkü o biliyordu ki“Onların (zalimlerin) bir planı varsa Allah’ın da bir  planı vardır”.
   Halk o güzel ve temiz (Tayyip) insanı hep sevdi.Onun samimiyetinden hiç şüphe etmedi.Ağlarken de samimi olduğunu,konuşurken de samimi olduğunu,fakirin sofrasına otururken de samimi olduğunu seven sevmeyen herkes kabul ediyordu.O güzel ve temiz (Tayyip) insana yapılan haksızlıkları Rabbim hep geri çevirdi.
    Rabbimiz bizden geleceğimiz için bilgili,yetenekli ve başarılı insanlar yetiştirmemizi istemektedir.Ne yazık ki maddiyatın ve paranın öne çıktığı günümüzde ilme olan sevgi azalmış, okul okumak ve diploma bile iş bulmanın bir aracı haline dönüşmüştür.
   Toplumda ilim ve fikir insanlarına yeteri kadar değer verilmeyişi de insanları yine ilimden uzaklaştırmanın bir başka sebebi haline getirmiştir.
      
    Öyleyse ne yapmalı:
-Hayatı doğru anlayan ve anlatan insanlara ihtiyaç vardır ve  bu tür insanlar yetişmelidir.  
-Helal ve Haramları önemseyen insanlara  ihtiyaç vardır.
-Gerçek sanatların önünü açacak insanlar  yetişmelidir.
-Teknoloji alanında Milletimizin önünü açacak insanlara ihtiyaç vardır
-Ülkemizi geri kalmıştan kurtarıp çağlar üstü yapacak insanlar yetişmelidir.
-Yapacağı hayırlı işlerle halkımızın duasını alacak insanlara ihtiyaç vardır.
-Dünya üzerinde Ülkemizi söz sahibi yapacak insanlar yetişmelidir.
-Merhametli, şefkatli  ve duygulandığı zaman ağlayabilen insanlara ihtiyaç vardır.

 Çünkü ağlayanlar anlayanlardır.

   Eğer Tayyip Erdoğan gibi insanları yetiştiremezsek 5 yıl sonra aday  olacak  adam bulamayacağız. İşte o zaman alimlerimizin en çok korktuğu Kahtı Rical (Adam Yokluğu) tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız.