Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

GÜNDEM 29.04.2024 13:58:00 0
Yerlikaya:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, toplantı ve gösteri yürüyüşünün demokratik bir hak olduğunu vurgulayarak, bu hakkın anayasal güvence altında olduğunu belirtti. Ancak, bu hakların kullanılmasında toplum huzurunun ve kamu düzeninin korunmasının önemli olduğunu vurguladı. İşte Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde önemli bir gün olarak kutlanacak. Bu doğrultuda, 55 ilimizde toplamda 103 başvuru yapıldı ve bu başvuruların tamamına izin verildi. Ancak, İstanbul'da özellikle Taksim Meydanı'yla ilgili yapılan çağrılara izin verilmeyecek. Taksim, 1 Mayıs için uygun bir mekan değildir.

İstanbul'da 1 Mayıs için 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi. Bu alanlarda düzenlenecek etkinliklere izin verilecek ve güvenlik önlemleri alınacak. Ancak, Taksim Meydanı'nda yapılacak herhangi bir etkinliğe izin verilmeyecek. Bu kararın amacı, geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz olayların tekrarlanmasını engellemek ve toplumun huzurunu korumaktır.


GÜNDEM
1

Başakşehir'de metro durağında EYP alarmı!

2

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'dan net mesaj

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dimdik, sapasağlam ayaktayız!

4

Dolandırıcılar sahte avukatlarla HGS borcu tuzağı kuruyor

5

Maliye 17 milyarlık sahte fatura operasyonu başlattı

ASAYİŞ