Yasayı geri çekmek beka sorunudur!

Türkiye'de sokak köpekleri sorununun sonu gelmiyor... Bu konuda yeterli tedbir alınmazken hemen her gün yeni bir başıboş köpek saldırısı gerçekleşiyor.

GÜNDEM 19.07.2024 10:48:00 0
Yasayı geri çekmek beka sorunudur!

Türkiye'de sokak köpekleri sorununun sonu gelmiyor... Bu konuda yeterli tedbir alınmazken hemen her gün yeni bir başıboş köpek saldırısı gerçekleşiyor. Sorunun çözümü için başlatılan çalışmalar devam ederken muhalefet ise çözüm aramak yerine sorun çıkartmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün komisyonda 10 yaşındaki Tunahan'ın babasının CHP'li vekiller tarafından nasıl kapı dışarı edildiğini üzülerek takip ettik. 

Tunahan'ın babasına karşı çıkan CHP'li vekiller bir tarafta dursun, sokak köpekleri tarafından kovalanırken kamyonun altında kalıp ölen Mahra'nın annesine ise neden vekil olduğunu anlayamadığım ve bu ülkenin en büyük beka sorunlarından birisi olan Sera Kadıgil'in Mahra'nın annesine "Senin çocuğunu AK Parti öldürdü" demesi ve hatta "Şov yapmaya gelmişsin" denerek o gözü yaşlı anneye hakaretler edilmesini kahrolarak, yumruklarımızı sıkarak takip ettik. 

Tunahan ve  Mahra yalnızca bunların iki örneği. Muhalefetin ilk defa bir konuda sesinin bu kadar yüksek çıktığını görüyorum. Sokak köpeği severlerin ve hatta sokak köpeğine "tapanların" zannediyorum ki "medeniyetin beşiği" olarak adlandırdığı Avrupa'da bu işlerin nasıl ilerlediğinden haberi yok. İngiltere'de yasalara göre bir hafta boyunca sahibi bulunamayan ya da sahiplenilmeyen başıboş köpeklerin sağlıklı ya da sağlıksız bakılmaksızın uyutuluyor. 

Bakınız geçtiğimiz günlerde Çeşme cayır cayır yandı. Çeşme Belediyesi'nin 3 günlük konser için 15 milyon lira para verip yangın için su tankerini halktan istemesi ve hatta onlarca hayvanın yanı sıra 3 kişinin ise hayatını kaybetmesine Sera Kadıgil'in tepkisiz olduğunu gördük.Yine geçen hafta İzmir'de yağan yağmur sonrası sudaki akıma kapılarak iki kişi hayatını kaybetti. Tunahan'ın babasına tepki gösteren CHP'li vekiller ve yine sokaktaki köpek için kendini yırtan, avaz avaz bağıran Sera Kadıgil sizce bu olay hakkında tepki gösterdiler mi? Tabiki de hayır. 

Bu saydığım kişiler bağırdığında haklı olduğunu zannediyor. ABD'deki sol liberallere özeniyor. Arkadaşlar sokakta köpek olmaz. Hangi yüzyılda yaşıyoruz?

Dün Tunahan'ın babasına Mahra'nın annesine hakaret eden, üzerine yürüyen sözde halkçı CHP, DEM ve TİP halkçı falan değildir. Bunlar direkt köpekperesttir.

Köpekleri alıp köpekle dans eden mi ararsın köpeği makam koltuğuna oturtturan mı ararsın sokak köpeğini alıp markete sokan, köpeğe canının ne istediğini soran mı ararsın...

CHP'nin yaptığı açıklama ise halkın çoğunluğunun nezdinde yok hükmündedir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak köpeklerine siper olacakmış. Ey Özgür Özel sana soruyorum, olur da o siper olduğun sokak köpeği küçücük bir çocuğa saldırır o zaman da o çocuğa siper olacak mısın? O çocuğun acısını dindirebilecek misin? O çocuğun geleceğini geri verebilecek misin?

Bunlar sokaktaki başıboş köpeği 10 yaşında başıboş sokak köpekleri tarafından "yenen" Tunahan'dan daha fazla önemsiyor.

Son olarak niçin bu sorunun bu kadar büyüdüğünü şu gelişmeyle açıklayabiliriz: 

Geçtiğimiz gün MASAK sözde "Hayvansever" derneklerin topladıkları paraların büyük bölümünün şahsi hesaplara gittiğini belirledi. 11 dernek üzerinden yürütülen soruşturmada tam 67 milyon liradan fazla suç geliri tespit edildi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi