Vergi borçlularının açıklanmasına ilişkin tebliğ yayınlandı

Geçen hafta sonu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yürürlüğe gireceğini bildirdiği vergi borçlularının yayınlanması ile ilgili karar resmileştirildi.

EKONOMİ 3.09.2024 13:50:00 0
Vergi borçlularının açıklanmasına ilişkin tebliğ yayınlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kararda "Mükelleflerin vergi tarhına esas olan beyanları, kesinleşen vergi ve cezaları ile vadesi geçtiği halde ödenmemiş bulunan vergi ve ceza miktarları Maliye Bakanlığınca açıklanabilir. Maliye Bakanlığı bu yetkisini mahalline devredebilir." deniyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, 213 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasının Hazine ve Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden şu ifadeler yer aldı:

2024 yılında yapılacak açıklamaların, vergi dairesinin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle 15 Ekim 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri (bu tarihler dahil) arasında Türkiye genelindeki vergi dairelerinde, 1 Kasım 2024 ile 15 Kasım 2024 tarihleri (bu tarihler dahil) arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılması...

"BORCU 5 MİLYON TL VE ÜZERİNDEKİ MÜKELLEFLERİ İÇERİYOR"

Açıklama kapsamına, her bir vergi dairesine 5 milyon TL ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükelleflerin alınması...

Yapılacak açıklamada, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan ve nev'i itibarıyla Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklama kapsamına alındığı belirtilen vergi ve cezalar ile 1/ Haziran 2023-31 mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatların dikkate alınması...

Açıklanacak bilgiler, açıklamanın yapılacağı yer ve diğer hususlarda Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile belirlenen esaslara uyulması, ancak aynı Tebliğin 'İnternet Ortamında Açıklama' başlıklı III/B bölümündeki hazırlanan listelerin gönderileceği adresler ile ilgili açıklamaları bakımından Defterdarlıkların Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 293)'nin (I-A) bölümüne göre hazırlanan listeleri GİB Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı (IV)’e ve (I-B) bölümüne göre hazırlanan listeleri GİB Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanlığına resmi yazı ekinde elektronik ortamda göndermeleri uygun görüldü.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı

2

Bilal Erdoğan: Fatih Altaylı askerlerin postallarını yalıyordu

3

Son dakika: Narin Güran cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme!

4

iPhone 16 serisinin Türkiye servis ücretleri belli oldu

5

Özgür Özel'den dikkat çeken imam ve ezan çıkışı