TÜRKSAT 6A İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A bu gece Amerika'nın Florida eyaletinden yörüngesine fırlatılacak.

DÜNYA 8.07.2024 13:59:00 0
TÜRKSAT 6A İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

 

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A, bu gece Amerika'nın Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü'nden yörüngesine fırlatılacak. Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki önemli adımlarından biri olan bu fırlatma, Türksat AŞ tarafından geliştirilen ve üretilen uydunun yörüngeye taşınması açısından büyük bir kilometre taşı olacak.

TÜRKSAT 6A, Türkiye'nin iletişim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen stratejik bir proje olarak ön plana çıkıyor. Uydunun fırlatılmasıyla birlikte, Türkiye'nin uydu iletişim kapasitesi artacak ve geniş bant internet erişimi gibi modern iletişim hizmetlerinin kapsamı genişleyecek.

Fırlatma, SpaceX'in Falcon 9 roketi tarafından gerçekleştirilecek. Bu olay, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki yeteneklerinin ve kapasitelerinin uluslararası alanda tanıtılması açısından da büyük önem taşıyor. TÜRKSAT 6A'nın başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirilmesi, Türkiye'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki ilerlemelerini gözler önüne sermesi bakımından büyük bir başarı olarak değerlendirilecek.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesaj gönderecek

Gece yarısı gerçekleştirilecek olan fırlatma sonrası da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesaj yayınlayacak.

Bakan Uraloğlu da Kennedy Uzay Merkezi’nden canlı bağlantı ile orada yaşanacak heyecanı Türkiye’ye aktaracak.

"Kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacağız"

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılması öncesinde son durumu yerinde takip eden Bakan Uraloğlu, “Şu an fırlatma işlemleri için hazırlıklarımız sorunsuz devam ediyor. Bizler de ekibimiz ile birlikte fırlatma öncesi son hazırlıkları titizlikle takip ediyoruz. Bu gece inşallah bağımsızlığımızın sembolü TÜRKSAT 6A’nın fırlatma işlemlerini başarıyla gerçekleştirerek, kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacağız ve uzaya imzamızı atacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Türk mühendisler üretti

Türksat 6A, yüzde 80'in üzerindeki yerlilik oranıyla Ankara'da TUSAŞ'taki USET'te Türk mühendisleri tarafından üretildi.

Türksat 6A Projesi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜRKSAT AŞ müşteri kurum olarak, TÜBİTAK UZAY proje yönetici kurum, ASELSAN, TUSAŞ ve C2TECH firmaları ise proje yürütücü kurum olarak yer aldı.

 

 

35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak.

7,5 kilovat güce sahip, 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki Türksat 6A ile mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya, Türksat'ın kapsama alanına girecek.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi