"Türkiye yüzyılında medyanın dijitalleşmesi" masaya yatırıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde "Yerel Medyada Dijitalleşme" temalı "Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı" düzenlendi.

CANLI YAYIN 30.05.2024 16:41:00 0

 “Yerel Medyada Dijitalleşme” temalı "Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı Ankara'da gerçekleşti. 
Konferansa RTÜK Başkanvekili Orhan Karadaş, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, AK Parti 25 ve 26'ıncı Dönem Milletvekili Hüseyin Özbakır, TİMBİR Yönetim Kurulu üyeleri, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve TVON6 Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir katılım sağladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internetin ve dijitalleşmenin habercilik alanında büyük bir dönüşüme yol açtığını ve bu dönüşümün beraberinde yeni imkanlar ve sorumluluklar getirdiğini vurguladı. Basa, 5651 sayılı İnternet Yasası'nın internet haberciliği alanında önemli bir adım olduğunu ve bu yasa ile internet haber sitelerinin ilk defa resmilik kazandığını belirtti.

Telif hakları vurgusu

Haberde dijitalleşme ile birlikte telif haklarının göz ardı edildiğine dikkat çeken Basa, "Haberde dijitalleşme ile İnternet haberi çok rahat kullanılıyor. Avrupa'da birçok ülke haberi dijital telif kapsamına aldı" diyerek haberde telif haklarının önemine vurgu yaptı.

Konferansın konuşmacı isimlerinden RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş ise,  Türkiye'nin dijitalleşen dünyayı etkin kullanmak zorunda olduğunu vurguladı.

 

Medyanın Dijitalleşmesi, Sorunlar Ve Örnekler

Program kapsamında TVON6 Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir'de “Medyanın Dijitalleşmesi, Sorunlar ve Örnekler” konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

 

 

Sektördeki uzun yıllara varan tecrübesini katılımcılarla paylaşan Özdemir, medyada teknolojik gelişmelerin öncesinde yaşanan sorunlara bugünkü gelişmeler üzerinden değindi. 

Özdemir konuşmasında, “Bütün teknolojiler bizim ülkemize peyderpey girdi. Yayıncılıkta da bu böyle oldu. Bluebox bize geldiğinde Hollywood bluebox ı bırakmış greenbox odaları kurmuştu.” ifadelerine yer verdi. 

 

 

Dijitalleşmenin önemine de vurgu yapan Özdemir, “Dijitalleşmeyle çok büyük bir fırsat elimize geçti. Dijital yayıncılığı biz birlikte, güç birliği yaparak kullanırsak gerçekten çok büyük sonuçlar alacağıma inanıyorum” dedi.

Panelde Türkiye Yüzyılı'nda Dijital Medya, Yeni Yayıncılık Modelleri ve Riskleri, Yerelde Medyanın Dijitalleşmesi: Sorunlar ve Örnekler konulu konferanslarla dijital medyadaki gelişmeler masaya yatırıldı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

TBMM 275 işçi alımı yapacak

2

Savunma Sanayii Fonu teklifine erteleme geldi

3

Fenerbahçe'den Galatasaray'a hodri meydan! Kabul ediyoruz

4

Van'da kaybolan Rojin'in cansız bedeni bulundu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor