TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

Türkiye'nin demokratik yapısını güçlendirmek ve sivil bir anayasa oluşturmak amacıyla kritik bir süreç başlıyor.

SİYASET 30.04.2024 10:51:00 0
TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, bu çerçevede siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret ederek yeni anayasa çalışmaları için önemli adımlar atacak.

Yeni Anayasa Çalışmalarına Siyasi Partilerle İstişarelerle Başlanacak

Başkan Kurtulmuş'un ziyaretlerinin ilk durağı, Meclis'teki CHP Grubu olacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapılacak görüşmenin ardından aynı gün içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de bir araya gelinmesi bekleniyor. Bu ziyaretlerin amacı, yeni ve sivil bir anayasa için ilk mesajların verilmesi olacak.

Geniş Katılımla Anayasa Yapım Süreci

Başkan Kurtulmuş'un planlanan takvim çerçevesinde diğer parti gruplarını da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunması planlanıyor. Siyasi partiler arasında anayasa yapım sürecine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi için istişareler gerçekleştirilecek. Bu süreçte AK Parti grubundan bir heyetin, siyasi partileri ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunması önem taşıyor. Bu sayede yeni ve sivil bir anayasanın geniş toplumsal mutabakatla oluşturulması hedefleniyor.

Ortak Komisyon Kurularak Çalışmalar Hızlandırılacak

Siyasi partilerin öncelikli başlıklarını belirleyeceği ve ilerleyen süreçte ortak bir komisyon kurularak çalışmaların hızlandırılacağı belirtiliyor. Bu çerçevede, Türkiye'nin farklı kesimlerinden görüşlerin alınması ve geniş katılımla anayasa yapım sürecinin ilerlemesi planlanıyor.

Bu ziyaretler ve istişarelerin sonucunda, Türkiye'nin demokratik yapısını güçlendirecek, sivil ve katılımcı bir anayasanın oluşturulması yolunda önemli adımlar atılması bekleniyor.


GÜNDEM
1

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

3

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

4

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

5

Konut satışları nisan ayında düşüşe geçti: Yüzde 28,3 gerileme!

YAŞAM