Tahliye bekleyen Polat'a bir şok daha!

Yargılanması devam eden Dilan Polat tahliye beklerken büyük bir şok daha yaşadı.

ASAYİŞ 9.07.2024 14:44:00 0
Tahliye bekleyen Polat

 Polat Çifti, vergi kaçırdıkları ve sahte belge hazırladıkları iddialarıyla geçtiğimiz yıl kasım ayında tutuklanmıştı. Yargılanması devam eden Dilan Polat tahliye beklerken bir şok daha yaşadı. İşte 'Ağır ceza mahkemesi' kararı...

 

 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin hazırlananan iddianameyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Polat çiftinin 40 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianameyi "Bu iddianamedeki suçlamalar Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkisinde" diyerek savcılığa iade etti.

TAHLİYE BEKLEYEN DİLAN POLAT'A BİR ŞOK DAHA

Kara para akladıkları iddiasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu 28 şüpheli hakkında 75 sayfalık iddianame düzenlenmiş, savcılık Polat çiftinin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve '7258 Sayılı Futbol Ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis Ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından cezalandırılmasını istemişti.

 

İŞTE AĞIR CEZA MAHKEMESİ KARARI!

Hazırlanan iddianamenin İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin ardından konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 75 sayfalık iddianameyi yetkisi dışında kaldığı gerekçesiyle iade etti.

Mahkeme, iddianamede yer verilen suçlamaların Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetki alanına girdiğini vurgulayarak iddianameyi savcılığa geri iade etti. 

 

31 ŞİRKETE AİT MAL VARLIĞININ KAMUYA GEÇİRİLMESİ İSTENDİ

Soruşturma kapsamına alınan 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve benzeri tüm mal varlıklarının müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi talep edildi.

 

1 MİLYARLIK İŞLEM HACMİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Savcılığın tespitlerine göre, ilk etapta şüphelilere ait olan şirketlerin de arasında bulunduğu 60 şirket ve gerçek kişinin ticari faaliyetleri inceleme altına alındı. Ünlü bir online satış platformundan 2021-2023 yılları arasında Dilan Polat LTD. ŞTİ.'ye milyonlarca liralık 'Influencer' ücreti gönderildiği tespit edildi.

 

 

Ayrıca Dilan Polat Güzellik Merkezi'nin yine aynı satış platformu üzerinden kendi kozmetik ürünleri ve sabununun satışını yaptığı ve toplamda 1 milyar liraya ulaşan işlem hacmi olduğu dikkat çekti. 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi