Tarih: 03.11.2022 21:34

Tahıl krizini Türkiye çözdü

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

- Yaşanan sıkıntı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çözüldü.

- 20 gün sonra (Karadeniz) tahıl anlaşmasının tekrar yenilenmesi gerekiyor. Kesintisiz bir şekilde devam etmesi için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

- Ukrayna'daki çatışmaların durdurulması konusunda da çabalarımızı arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor.

- Savaş maalesef karmaşık bir şekilde devam ediyor. Ukrayna için adil bir barış olması gerekir.

- Rusya'nın tahıl ve gübresine de başta en az gelişmiş ülkelerde olmak üzere tüm dünyanın ihtiyacı var. Eğer bu gübre ihracatı gerçekleşmezse sadece Afrika'da tarım üretiminde yüzde 20 düşüş olacak.

- (Terörle mücadele) Henüz memorandumda olan tüm unsurların bu iki ülke (Finlandiya ve İsveç) tarafından tamamen uygulandığını söylemek mümkün değil

Jens Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları;

- Türkiye, NATO'nun önemli müttefikidir ve ortak güvenliğimize büyük katkılarda bulunmaktadır.

- Türkiye, dünya gıda krizini önledi. Teşekkür ediyoruz.

- Türkiye'ye öncelikle Ukrayna'ya verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Ukrayna kendi savunmasını Türkiye sayesinde geliştiriyor.

- Türkiye'nin (Karadeniz'deki) bu önemli yaşam hattını korumak için ve milyonlarca insanın ihtiyacı için yaptıklarını büyük takdirle karşılıyoruz.

- (İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği) Türkiye'nin önemli beklentileriniz var. Bu muhtıranın Türkiye'ye daha fazla güvenlik getirmesini bekliyorsunuz ve ben bu endişelerinizi paylaşıyorum.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —