Sosyal medya platformu X Türkiye'ye temsilci atadı

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformu X'in Türkiye'ye temsilci atadığını ve ilgili şirketin kurulduğunu duyurdu.

CANLI YAYIN 23.05.2024 13:12:00 0
Sosyal medya platformu X Türkiye

2020 yılında hayata geçirilen sosyal medya düzenlemesi ile Twitter (X), YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi platformlara Türkiye'ye temsilci bildirme zorunluluğu getirilmişti.

Temsilci bildiriminde bulunmayan platformlara cezalar kesilmiş, çoğu platform da ceza sonrası Türkiye'ye temsilci atamıştı.

Ancak X platformu bu konuda direnmişti. Türkiye'de temsilci atamayan X'e reklam yasağı getirildi ve bant daraltma cezası da uygulanacaktı.Fakat X platformundan son dakika hamle geldi ve X, Türkiye'ye temsilci atadı.

X İstanbul adıyla kurulan temsilcilik 100 milyon TL sermaye ile faaliyetlerine başladı.

Bakan Uraloğlu, gelişmeyi şu sözlerle duyurdu:

"Geçtiğimiz Kabine Toplantısı sonrası bant daraltma kararını kendilerine bildirdik. Onlar da temsilci atama ve şirket kurma işlemini başlatmışlardı ve atadılar. Temsilciyle birlikte ilgili şirket de kuruldu."

Bu gelişme, Türkiye'deki sosyal medya düzenlemeleri ve platformların bu düzenlemelere uyumu açısından oldukça önemli. X platformunun da diğer platformlar gibi Türkiye'ye temsilci ataması, platformun Türkiye'deki faaliyetlerini yasal çerçevede sürdürmesi anlamına geliyor.


GÜNDEM
1

Kutsal Topraklarda 17 Türk hacı adayı vefat etti

2

Erdoğan-Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek

3

Bursa’da kalp krizi geçiren 14 yaşındaki çocuk vefat etti

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüşecek

5

Gazze'de ölü sayısı 37 bin 174'e yükseldi

GÜNDEM