Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi! 845'i Irak ve Suriye'de olmak üzere toplam terörist sayısı açıklandı.

ASAYİŞ 2.05.2024 13:26:00 0
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeledeki son gelişmeleri paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı operasyonları son bir haftada 43 teröristi etkisiz hâle getirdi. 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise Irak'ın 376, Suriye'nin kuzeyinde ise 469 terörist etkisiz hâle getirildi.

Hudut güvenliği sağlanıyor

Son bir haftada hudut güvenliğine yönelik yapılan çalışmalarda, 2 bin 264 şüpheli hududu geçemeden engellendi. Bu süreçte toplamda 3 bin 133 kişi yasa dışı yollarla yakalandı. Ayrıca son bir haftada 40 kilogramdan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi.

Uluslararası ilişkilerde faaliyetler

MSB, uluslararası arenada da etkin bir şekilde yer alıyor. Estonya'da LOCKED SHIELDS-24, Cezayir'de Tehlike Altındaki Yolcu Gemisine Yardım-2024, Aksaz/Muğla'da KURTARAN-2024 tatbikatları gerçekleştirildi. EFES-2024 tatbikatının Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası devam ederken, MARE APORTO-POLARIS/ITALIAN MINEX tatbikatı için İtalya'da bulunulacak.

Deniz müzeleri ve liman ziyaretleri

TCG NUSRET Müze Gemisi, deniz müzeleri aracılığıyla Türk Deniz Tarihi'ni tanıtıyor. Liman ziyaretlerine devam eden gemi, Kaş, Alanya ve Girne'ye uğrayacak.

MSÜ tercih işlemleri devam ediyor

2024 Yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Askerî Öğrenci Aday Tercih İşlemleri, 10 Mayıs'a kadar devam edecek.

Diplomatik ilişkilerde yeni adımlar

Mısır Genelkurmay Başkanı'nın Ankara ziyareti, Türkiye-Mısır arasında askeri iş birliğinin yeni bir döneme girmesini sağlıyor. Irak ile yapılan çalışmalar da koordineli bir şekilde devam edecek.


GÜNDEM
1

Kobani davası kararları açıklandı: Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası!

2

Küçükçekmece'de yolda bekleyen kadına silahlı saldırı

3

Diyanet uyardı: "Kaçak hac yapmayın!"

4

Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam

5

MİT operasyonuyla PKK/KCK teröristleri etkisiz hale getirildi

GÜNDEM