Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Mayıs ayının başında sigara fiyatlarına bir zam daha yapıldı. Nisan ayında yaşanan zamın ardından art arda gelen zamlar, sigara tüketicilerini şaşkınlığa uğratıyor.

EKONOMİ 4.05.2024 11:27:00 0
Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Mayıs ayının başında sigara fiyatlarına bir zam daha yapıldı. Nisan ayında yaşanan zamın ardından art arda gelen zamlar, sigara tüketicilerini şaşkınlığa uğratırken, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bu durumu "Zam yağmuru devam ediyor" ifadeleriyle paylaştı.

Nisan ayında Türkiye genelinde satışa sunulan tüm sigara markalarına 7 ile 9 TL arasında bir zam yapılmıştı. Ancak, bu artışa alışamayan vatandaşlar, Mayıs ayında da yeni bir zam haberiyle karşılaştılar. Mayıs ayında sigara fiyatlarına 4 lira daha artış yapılacağı konuşulurken, beklenen zamın gerçekleştiği açıklandı. Tütün ürünlerindeki vergi oranları zaten yüksekken, art arda gelen zamlar sigara tüketicilerini daha da zor duruma sokacak.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sigaraya bir zam daha, zam yağmuru devam ediyor, PM gurubuna #ZamGeldi" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

3

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

4

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

5

Konut satışları nisan ayında düşüşe geçti: Yüzde 28,3 gerileme!

YAŞAM