RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza
RTÜK, özel hayatın gizliliğini ihlal eden NOW Haber'e ve hakaret içeren açıklamalara yer veren Tele 1'e yaptırım uyguladı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında özel hayatın gizliliğini ihlal eden ve kişisel verileri ifşa eden televizyon kanallarına yönelik kararlarını açıkladı. NOW Haber'e ait özel yazışmaları yayınlayan ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın mesajlarını gizlice kayda alarak yayınlayan kanala idari para cezası verildi. Benzer şekilde, Tele 1 kanalının "Türkiye'nin Gündemi" programında yapılan hakaret içeren açıklamalar nedeniyle de yaptırım uygulandı.
RTÜK, NOW Haber ve Tele 1'e Yaptırım Uyguladı
RTÜK'ün haftalık toplantısında ele alınan ilk dosyalar, NOW Haber'e aitti. Kanal, Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın cep telefonundaki özel yazışmalarını ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın mesajlarını ifşa ettiği için özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle idari para cezası aldı.
Tele 1 kanalı ise "Türkiye'nin Gündemi" programında yapılan hakaret içeren açıklamalar nedeniyle RTÜK tarafından cezalandırıldı. Programda siyasetçiler ve kişiler hedef alınarak yapılan açıklamalar, eleştiri sınırlarını aşarak kişileri küçük düşürücü nitelikteydi ve bu durum kanalın yayın ilkelerine aykırı bulundu.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı
-
2
Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil
-
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BlackRock Başkanı Fink'i kabul etti
-
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem meşruiyet krizi yaşıyor
-
5
Uşak ve Marmaris Belediyesi'ne operasyon: 24 gözaltı
-
6
PFDK'dan Süper Lig kulüplerine ceza yağdı
-
7
MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır
-
8
Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı
-
9
Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok
-
10
Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı
