MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi!

Son dakika haberi: MİT'in Irak operasyonunda PKK/KCK-HPG terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Şevger Çiya kod adlı Sedat Aksu etkisiz hale getirildi.

ASAYİŞ 13.05.2024 11:07:00 0
MİT

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK-HPG terör örgütünün sözde konsey yöneticilerinden Şevger Çiya kod adlı Sedat Aksu'nun Irak'ta gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Terör örgütünün üst düzey yöneticisi olan Aksu'nun ölümü, MİT'in etkili operasyonlarıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

MİT'in yurt içi ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik operasyonları devam ediyor. Son olarak Irak'ta gerçekleştirilen operasyonda PKK/KCK-HPG terör örgütünün önemli isimlerinden Şevger Çiya kod adlı Sedat Aksu'nun etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bu operasyon, terör örgütünün üst düzey yöneticilerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünün bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Sedat Aksu'nun MİT'in takibi sonucu etkisiz hale getirilmesi, terör örgütünün kırsal kadrosuna 1998 yılında katılmasından itibaren geçen süreçteki faaliyetlerinin de bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Aksu'nun örgütün Irak ve Suriye'deki faaliyetlerinde etkin bir rol oynadığı biliniyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi