MHRS'de dev değişiklik! Artık randevularınızı onaylamak zorundasınız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yeni düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 9.05.2024 14:19:00 0
MHRS

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) yeni düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, randevu sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamalara göre, MHRS'de onaylı randevu dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yaşanan sorunların çözümü için yeni bir düzenleme getirildiğini duyurdu. Buna göre, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren randevu alacak hastaların, ertesi gün randevusu olduğunda akşam saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamaları gerekecek. Bu yeni uygulama ile randevu sürecinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Hasta Taleplerine Çözüm Odaklı Yaklaşım

Bakan Koca, yaptığı açıklamalarda MHRS'deki randevu sisteminin işleyişine ilişkin verileri de paylaştı. Randevulu ve randevusuz hasta sayısının neredeyse eşit olduğunu belirten Koca, randevu kapasitesinin yüzde 30'unun kullanılamadığını ifade etti. Bu durumun, sınırlı kaynaklarla sınırsız talebi karşılamakta zorlanıldığını gösterdiğini dile getirdi.

65 Yaş Üstü Hastalar İstisna Tutulacak

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre, 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları, onaylı randevu işleminden istisna tutulacaklar. Bu hastalar, randevularını onaylamak zorunda olmayacaklar. Ancak, boş kalan randevularda öncelik, randevusunu talep bırakan hastalara verilecek.

Diğer Sağlık Alanlarındaki Gelişmeler

Sağlık Bakanı, MHRS'deki yeniliklerin yanı sıra sağlık alanındaki diğer gelişmeleri de paylaştı. Özellikle evlilik öncesi SMA taşıyıcı tarama programı kapsamında yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı. Ayrıca, yerli aşı üretimine yönelik hedeflerin de 2028 yılında yüzde 100 yerli üretim hedefine ulaşılması olduğunu belirtti.


GÜNDEM
1

İran'da 5 günlük yas ilan edildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı

3

İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kazasında hayatını kaybetti

4

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

5

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

GÜNDEM