Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya ile İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi.

YAŞAM 23.04.2024 11:07:00 0
Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu ifade edildi. Trakya ile İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale çevrelerinde ise sağanak yağışların görüleceği ve yer yer gök gürültülü sağanakların olabileceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney ve Kıyı Ege'de rüzgarın kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) eseceğini duyurdu. Ayrıca iç ve batı bölgelerde toz taşınımı görülebileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava Sıcaklıklarındaki Artış Devam Ediyor

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam ettiği belirtiliyor. Bu hafta içerisinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 4-6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 10-15 derece üzerine çıkabileceği tahmin ediliyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ile İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgarın etkili olacağı ve yer yer toz taşınımının görülebileceği uyarısı yapıldı.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'de rüzgarın etkili olabileceği ve toz taşınımının görülebileceği uyarısı yapıldı.

Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de sağanak yağışların görülebileceği ve toz taşınımının yaşanabileceği belirtildi.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Kuzeybatının yer yer çok bulutlu olabileceği ifade edildi.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde Hava Durumu: Ege Denizi'nde fırtına, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM