Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

İYİ Parti'nin kurultayında duygusal bir veda konuşması yapan Meral Akşener, 30 yıllık siyasi mücadelesini özetledi.

SİYASET 27.04.2024 12:57:00 0
Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

İYİ Parti'nin yerel seçim başarısızlığı sonrasında genel başkanlığı bırakan Meral Akşener, kurultayda duygusal bir veda konuşması gerçekleştirdi. Kurultayda bugün partinin yeni genel başkanı belirlenecek. Kurultay, seyircisiz olarak gerçekleştirilecek.

ATO Kongre Salonu'nda düzenlenen kurultayda genel başkanlık için Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylıklarını açıkladılar. 1.302 kayıtlı delegenin bulunduğu kurultayda, genel başkanın seçilebilmesi için adaylardan birinin delegelerin salt çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor.

Meral Akşener, veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı ve 30 yıllık siyasi mücadelesine vurgu yaparak, "Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü." dedi. Akşener, kendisine yönelik hakaretlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadığını ve mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Genel başkanlık yarışında ise kulislere göre, ilk turda bir adayın gerekli çoğunluğa ulaşamayacağı öngörülüyor. İkinci turda en fazla oy alan iki adayın yarışması bekleniyor. Adayların delegeleri ikna etmek için yoğun çaba harcadığı görülüyor.


GÜNDEM
1

Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede sıkı tedbirler geliyor

2

MHRS'de dev değişiklik! Artık randevularınızı onaylamak zorundasınız

3

Gazipaşa Havalimanı'nda korku anları: Corendon uçağının ön tekeri patladı

4

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den atama açıklaması

5

TCMB Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı

EKONOMİ