Mehmet Şimşek: "Enflasyonla mücadele için ilave adımlar atılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin makroekonomik sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını belirterek, enflasyonun düşürülmesi için ilave adımların atılacağını açıkladı.

EKONOMİ 26.04.2024 11:06:00 0
Mehmet Şimşek:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Orta Vadeli Programın etkinliğine vurgu yaparak, Türkiye'nin makroekonomik sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını belirtti. Bakan Şimşek, enflasyonun düşürülmesi için ilave adımların atılacağını ve bu adımların sonuçlarının yılın ikinci yarısında görülmeye başlanacağını ifade etti.

Enflasyonun düşürülmesi için sıkı para politikası, sıkı maliye politikası, gelirler politikası, yapısal dönüşüm ve verimlilik artışı gibi çeşitli önlemler alacaklarını dile getiren Bakan Şimşek, bu adımların yaz aylarında enflasyon üzerinde olumlu etkiler göstereceğini belirtti. Ayrıca, kamuda harcama kontrolünün 2024'ün ikinci yarısında devreye gireceğini açıkladı.

Bakan Şimşek'in konuşmasından öne çıkan noktalar arasında, enflasyonla mücadelenin zaman alacağı ve sıkı para politikası ile maliye politikası gibi önlemlerin bu süreci destekleyeceği yer alıyor. Ayrıca, kamuda tasarruf çalışmalarının nihai noktaya geldiği ve harcama kontrolünün yakın zamanda devreye gireceği vurgulanıyor.


GÜNDEM
1

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

2

İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi

3

Yusuf Tekin'den müjdeli haber: 20 bin öğretmen ataması uzlaşıyla onaylandı

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek"

5

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

SİYASET