Mansur Yavaş, soruşturma iznine ilişkin konuştu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, belediyenin konser harcamalarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istendi.
Soruşturma, ABB’nin 32 konser hizmet alımında 154 milyon liralık kamu zararının oluştuğu yönündeki Mülkiye Müfettişliği, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi raporlarına dayanıyor.
Daha önce bu kapsamda 14 kişi gözaltına alınmış, 5’i tutuklanmış, 9’u adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Hazırlanan 59 sayfalık iddianame, 14 sanık hakkında 7 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Yavaş, soruşturma izni talebine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma yürütmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almasına gerek yoktur. Çağırırlarsa, gönüllü olarak ifadeye vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
-
1
Emeklilerin beklediği gün geldi: Paralar yatmaya başladı!
-
2
Taksilerde fiş zorunluluğu başladı
-
3
İlber Ortaylı hayatını kaybetti!
-
4
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende
-
5
İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi
-
6
Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait
-
7
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
-
8
TCMB Faiz kararını açıkladı!
-
9
Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor
-
10
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
