Mahkemeden CHP İstanbul Kongresi için durdurma kararı!

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin seçim çalışmalarının durdurulmasına karar verdi.

GÜNDEM 24.09.2025 11:16:00 0
Mahkemeden CHP İstanbul Kongresi için durdurma kararı!

Mahkeme, 2 Eylül 2025’te il yönetimi ve kurultay delegelerinin görevden uzaklaştırıldığını hatırlatarak, kongre hazırlıklarının mahkeme kararına aykırı olduğunu vurguladı.

24 Eylül 2025 tarihli yazıda, "Verilen tedbir kararı henüz istinaf yargılaması süreci başlamamış olup mahkememizce verilen karar güncel ve geçerlidir. Mahkememizce verilen tedbir kararı kanun yolu mercii olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesince kaldırılmadan veya değiştirilmeden 24/09/2025 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresi Seçimlerinin yapılması mahkeme kararımıza aykırı olup çalışmaların durdurulması gerekmektedir." denildi.

 

Mahkeme yazısında, İstanbul Valiliği ve Sarıyer 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na, kararın gereğinin yerine getirilmesi için bilgi ve gereği istendi.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Türkiye’de işsizlik arttı

2

Beyaz Saray'dan açıklama: Gazze'de anlaşma çok yakın

3

Erdoğan: "Turizmde tüm zamanların 6 aylık gelir rekorunu kırdık"

4

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi

5

YSK: CHP İstanbul İl Kongresi devam edecek