Los Angeles'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, göçmen yanlısı protestolarda artan şiddet olayları nedeniyle şehir merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 11.06.2025 15:57:00 0
Los Angeles

Yasağın saat 20.00 ile 06.00 arasında ve yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda geçerli olacağı bildirildi. Bass, yasağı ihlal edenlerin tutuklanacağını açıkladı.

 

ABD Başkanı Donald Trump ise olaylara sert tepki göstererek, göstericilerin çoğunun yabancı bayraklar taşıdığını ve Amerikan bayrağını yaktıklarını belirtti. Bayrak yakanlara 1 yıl hapis cezası öneren Trump, Los Angeles’ın “yabancı bir işgal” altında olduğunu savundu ve kentin güvenliği için binlerce Ulusal Muhafız gönderdiğini duyurdu. California Valisi Gavin Newsom ise Trump’ın yetki aşımı yaptığını öne sürerek federal mahkemeye başvurdu.

 

 

Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi'ne (ICE) yönelik protestolarda birçok kişi gözaltına alındı, bazı araçlar yakıldı ve protestolar şiddet olaylarına dönüştü.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor