Karagöz ve Hacivat Ramazan'da Bursa'da Hem Çocukları Hem de Yetişkinleri Eğlendirecek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karagöz ve Kukla Oyunları Uygulama ve Araştırma Merkezince (KARAKUM) düzenlenen Karagöz ve Hacivat oyunları, ramazan ayı boyunca Bursa Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nde sahnelenecek.

YAŞAM 12.03.2024 12:28:00 0
Karagöz ve Hacivat Ramazan

Geleneksellikten uzaklaşmadan bugüne uyarlanan oyunlar, hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli vakit geçirme imkanı sunacak.

Yetişkinlere Yönelik Oyunlar da Var

KARAKUM Müdürü ve BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı, Karagöz'ün geçmişte yetişkin oyunu olduğunu ve ramazan ayı boyunca yetişkinler ve çocuklar için çeşitli oyunlar sahneleneceğini söyledi.

 

Öztahtalı, "Oyunların önemli bir bölümü çocuklar için hazırlanıyor. Yetişkinler için oyunlar da var. Dolayısıyla her şey değişiyor. Dolayısıyla Karagöz'ün içinde bulunduğu dünya da değişiyor. Ramazan boyunca oynayacağımız oyunların içerisinde aynı zamanda Bursa'nın geleneksel lezzetlerine yazılmış oyunlar da var." dedi.

Karagöz: Geleneksel Sanatların En Yaşayanı

Hayali Nevzat Çiftçi ise ramazan ayı boyunca perdelenecek oyunlarda yetişkinlere yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Çiftçi, "Karagöz, geleneksel sanatlar içerisinde de en yaşayanı, en aktif, en hareketli olanı. Ne kadar güncellersek güncelleyelim Karagöz'ün yüzlerce yıldır içinde barındırdığı o yapıyı bozamıyoruz, bozmuyoruz. Zaten bozarsak Karagöz'ü yok etmiş oluruz." diye konuştu.

Hazırlıklar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Hayali yardağı Hüseyin Kaya da hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Programlarımızı oyunumuza göre ayarlayıp günü ve vakti geldiğinde sahnede yerimizi alacağız. Sahnede oynadığımızda ön taraftaki eğlenceye kadar biz de arkada aynı şekilde daha fazlasıyla eğleniyoruz." ifadesini kullandı.

Bursa Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi

Bursa UNESCO Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özaslan ise Bursa Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nde amaçlarının Türk kültürünü, Türk sanatlarını, UNESCO'nun tanımladığı somut olmayan kültürel mirasları, geçmişten bugüne gelmiş değerleri bir sonraki jenerasyona taşımak, korumak, kollamak, arşivlemek, geliştirmek ve eğitimini vermek olduğunu ifade etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Cumhuriyet'in kuruluşunun tarihi belgeleri

2

Mehmet Şimşek'ten enflasyonda düşüş sinyali: En kötüsü geride kaldı

3

Devlet erkanı Cumhuriyet Bayramı töreni için Anıtkabir'de

4

Devlet Bahçeli: Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Kürt sorunu yoktur

5

Son anket sonuçları açıklandı...