Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Kamu kurumlarında personel servisleri kalkıyor, çalışanlara toplu taşıma kartı verilecek.

GÜNDEM 4.05.2024 12:21:00 0
Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde geçen yıla göre yaklaşık üç katlık bir artış yaşandı. Bu durum, kamu bütçesinde önemli bir yük oluşturuyor.

Ekonomik olmayan hatlarda servislerin durdurulması çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor. Servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının sağlanmasıyla maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık üç kat artarak 998,6 milyon liraya yükseldi.

Bu durum, kamu bütçesinde önemli bir yük oluşturuyor. 2023 yılında ise bu giderlerin toplamı 2 milyar 611 milyon lira olarak kaydedilmişti.

2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak tasarruf tedbirleriyle ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu genelgede, tasarruf tedbirlerine ilk kez personel servisleri de eklenmişti. 2023 yılında ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve başlar başlamaz kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndermişti.


GÜNDEM
1

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

3

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

4

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

5

Konut satışları nisan ayında düşüşe geçti: Yüzde 28,3 gerileme!

YAŞAM