Hazine ve Maliye Bakanı’ndan kira beyannamesi uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannamesi doldurmayanların vergi dairelerinden yazı gelmeden pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verebileceğini belirtti.

EKONOMİ 9.04.2024 12:05:00 0
Hazine ve Maliye Bakanı’ndan kira beyannamesi uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini ifade etti. Şimşek, bu mükelleflerin vergi dairelerinden yazı gelmeden pişmanlık hükümlerinden yararlanarak beyanname verebileceklerini ve pişmanlıkla beyanname verildiğinde ceza kesilmediğini söyledi.

Kira beyannamesi doldurmayanlara uyarı: Pişmanlıkla beyanname verin

Bakan Şimşek, kira gelirlerine ilişkin beyan döneminin sona ermesinin ardından yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergide gönüllü uyumunu artıran uygulamaları hayata geçirdiğini belirten Şimşek, kira geliri elde edip beyanname vermesi gereken mükelleflerin tespitine ve bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Beyanname sayısı ve matrahta artış

Bakan Şimşek, beyan döneminin sonuçlarına ilişkin verileri paylaştı. Beyan dönemi içinde kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden mükelleflerin 1 milyon 811 bin beyanname verdiğini belirtti. Şimşek, geçen yılın mart ayına kıyasla bu yıl beyanname sayısında yüzde 27, matrahta yüzde 107 ve hesaplanan vergide yüzde 101 artış olduğunu aktardı.


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET