Tarih: 19.08.2024 21:01

Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısı 169'a yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, son olarak Gazeteci İbrahim Mervan Muharib'in öldürülmesiyle Gazze'de öldürülen gazeteci sayısının 169'a ulaştığı bildirildi. 

Açıklamada, İsrail ordusunun gazetecileri hedef alması sert bir dille kınandı ve bu saldırılardan İsrail ordusunun sorumlu olduğu vurgulandı. Medya Ofisi, uluslararası topluma ve basınla ilgili kuruluşlara, İsrail'e karşı caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve İsrail’in işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçme çağrısında bulundu.

Daha önce de Medya Ofisi'nden yapılan açıklamalarda, İsrail'in Gazze'deki gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek ve bilgilerin uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 139 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 16 bin 314'ü çocuk, 10 bin 980'i kadın. 92 bin 743 kişi ise yaralandı. Gazze'de sivil altyapı, hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak büyük bir yıkım yaşandı. Enkaz altında hâlâ binlerce ceset olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —