Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede sıkı tedbirler geliyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda fahiş fiyatlarla mücadele için önerilen kanun teklifi görüşülecek.

EKONOMİ 9.05.2024 14:31:00 0
Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede sıkı tedbirler geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Fatih Mehmet Varank, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede caydırıcı önlemler içeren kanun teklifinin komisyonda görüşüldüğünü açıkladı. Teklifinin kabul edilmesiyle birlikte, piyasadaki fahiş fiyat artıranlar ve stokçuluk yapanlara yönelik cezaların artacağı ve bu tür haksız kazançların önüne geçileceği belirtildi.

Varank: "Milletvekilleri Olarak Gereken Adımları Atıyoruz"

Komisyon toplantısında konuşan Varank, son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon nedeniyle vatandaşların fahiş fiyat artışlarından ve stokçuluktan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Vatandaşların sesini duyduklarını ve bu konuda gerekli adımları attıklarını vurgulayan Varank, "Fiyat istikrarı ve anti enflasyonist yaklaşımdan taviz vermeden, hükümetimizin büyüme odaklı ekonomi programı doğrultusunda TBMM'deki milletvekilleri olarak gerekli adımları atacağız." dedi.

Teklifle Neler Geliyor?

Kanun teklifi ile perakende ticaretin düzenlenmesi, tüketicinin korunması, ürün güvenliği, rekabetin korunması, tarım ürünleri ve lisanslı depoculuk gibi birçok alanda yeni düzenlemeler getirilmesi hedefleniyor. Fahiş fiyat artıran ve stokçuluk yapanlara yönelik caydırıcı cezalar da teklifin kapsamında yer alıyor.

Varank: "Fiyat İstikrarı İçin Mücadele Edeceğiz"

Varank, kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinin verimli geçmesini temenni ettiğini ve bu düzenlemenin Türkiye'nin sürdürebilir büyümesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. "Piyasa gerçeklerinden kopuk fahiş fiyat artıranlarla ya da stokçuluk yapanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz." diyen Varank, vatandaşların bu konudaki hassasiyetinin farkında olduklarını ve gerekli adımları atacaklarını vurguladı.


GÜNDEM
1

İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kazasında hayatını kaybetti

2

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

3

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

5

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

GÜNDEM