Eski milletvekillerine çakar ve trafik muafiyeti!

Eski milletvekillerine de çakar lamba kullanım hakkı tanıyan yeni düzenlemenin, bununla sınırlı kalmayarak trafik kurallarına tam muafiyet sağladığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 7.02.2025 10:01:00 0
Eski milletvekillerine çakar ve trafik muafiyeti!

Çakar Kısıtlaması Kalktı, Ayrıcalık Genişledi

Trafikte yetkisiz çakar kullanımını önlemek için Kasım ayında ceza miktarı 96 bin TL’ye çıkarılmış ve ihlal edenlerin araçları bir ay trafikten men edilmişti. Bu önlemle yetkisiz çakar kullanımı büyük ölçüde azalmıştı.

Ancak CHP TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın girişimleriyle, eski milletvekillerinin de çakar lamba kullanabilmesi için TBMM ve İçişleri Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalar sonuç verdi.

Trafikte Tam Muafiyet!

Düzenlemenin sadece çakar kullanımını kapsamadığı, eski vekillere trafik kurallarından da tam muafiyet sağladığı öğrenildi. Buna göre, eski vekiller artık kırmızı ışıkta geçebilecek, hız sınırlarını aşabilecek ve hatalı park nedeniyle ceza almayacak.

Cezaları TBMM Ödeyecek

Mevcut milletvekillerinin araçlarına yazılan cezaların sistemden düşürüldüğü bilinirken, yeni düzenlemeyle eski milletvekillerinin de trafik ihlallerine karşı tamamen koruma altına alınacağı anlaşıldı. Öyle ki, plakalarına yazılan cezalar TBMM tarafından ödenecek.

Eğer TBMM Başkanlığı onay verirse, mevcut milletvekilleri için 2, eski milletvekilleri için ise 1 araç bu ayrıcalıklardan yararlanacak. Bu değişiklikle birlikte toplamda 3 bin 600 eski ve yeni vekil, trafikte imtiyaz sahibi olacak.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Motosiklet sürücüleri için yeni cezalar yolda

2

Emekli ikramiyelerine güncelleme yapılacak mı?

3

Bakan Şimşek: Cari açık sürdürülebilir seviyede kalacak

4

BDDK'dan yeni taşıt kredisi kararı! Kredi limitleri değişti

5

Ukrayna, Rusya ile 30 günlük ateşkese hazır!