Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan kocayı Yargıtay haklı buldu
Eşi cebinden habersiz para aldığı için boşanma davası açan koca, Yargıtay'dan haklı çıktı! Tazminat kararı bozuldu.
Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, maddi istekleri bitmediği ve cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle eşine karşı boşanma davası açan kocayı haklı bularak, boşanmaları yönünde karar veren yerel mahkemenin kararını kısmen onadı.
Karşılıklı açılan boşanma davalarında, aile mahkemesi, kadının maddi isteklerinin devam etmesi ve eşinin cebinden habersiz para alması nedeniyle tam kusurlu kabul edilerek, kocanın boşanma davasının kabulü ile kadının davasının reddine karar verdi. Mahkeme ayrıca kadının eşine manevi tazminat ödemesine hükmetti.
Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kısmen onadı. Yargıtay kararında, kocanın boşanmadan sonra eşi ile birlikte onun akrabalarında misafir olarak kaldıkları, yine birlikte eşinin akrabasının düğününe katıldıkları ve müşterek oturdukları konuta döndükleri belirtildi. Bu durumun kocanın barışma ümidiyle yaptığı ve bu durum karşısında eşinden kaynaklanan kusurları affettiği, en azından hoşgörü ile karşıladığının kabulü gerektiği belirtildi. Bu nedenle kocanın davasının da reddi gerekirken, bu yön temyiz edilmediğinden bozma nedeni yapılmadığı belirtildi.
Kararda kadının, koca tarafından atfedilen eylemleri dışında başka kusurlu bir davranışı kanıtlanamadığı, hal böyleyken tam kusurlu kabul edilmesi ve hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak koca lehine manevi tazminata hükmedilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu, bu yüzden tazminat kararının bozmayı gerektirdiği belirtildi. Bunun dışında kalan temyize konu diğer hükümlerin ise onanmasına karar verildi.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Emeklilerin beklediği gün geldi: Paralar yatmaya başladı!
-
2
Taksilerde fiş zorunluluğu başladı
-
3
İlber Ortaylı hayatını kaybetti!
-
4
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende
-
5
İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi
-
6
Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait
-
7
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
-
8
TCMB Faiz kararını açıkladı!
-
9
Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor
-
10
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
