Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Esenboğa Havalimanı’nda yapımı tamamlanan 3 bin 750 metrelik 3. pist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün hizmete açılıyor. Yeni pistle birlikte havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 30 milyona çıkacak.

GÜNDEM 19.01.2026 10:45:00 0
Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ankara’ya yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun öncülüğünde yapımı tamamlanan Esenboğa Havalimanı’nın 3’üncü pisti, bugün düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

3 bin 750 metre uzunluğundaki yeni pistin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. Pist sayesinde Esenboğa Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesi 20 milyondan 30 milyona çıkarılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı’nda yeni pistle birlikte yeni hava trafik kontrol kulesi ve tamamlayıcı tesislerin de hizmete alınacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, bugün Esenboğa Havalimanı kapasite artırımı projesinin birinci etabının açılacağını belirterek, projeye ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“3 bin 750 metre uzunluğundaki 3'üncü pistimizi, 77 metre yüksekliğindeki modern hava trafik kontrol kulesini ve tüm tamamlayıcı tesislerimizi milletimizin hizmetine sunacağız.”

30 MİLYONA YÜKSELECEK

"Böylece Ankara Esenboğa Havalimanımız hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak, başkentimize ve ülkemize yakışır modern, güvenli ve yüksek kapasiteli bir küresel havacılık merkezi hüviyetine daha da güçlenerek kavuşuyor. Havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesi 20 milyondan 30 milyona yükselerek başkentimiz daha fazla irtifa kazanıyor."

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

İletişim Başkanlığı'ndan dijital dezenformasyona karşı adım

2

Gürlek: Sosyal medyadaki sapkın akımlara yasal fren geliyor

3

Akaryakıta çifte zam

4

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

5

Resmi Gazete’de yayımlandı: Akaryakıta eşel mobil sistem