Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, tartışmalı yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam edeceğini açıkladı. Uygulama sayesinde 7 yılda 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını ve kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

YAŞAM 24.04.2024 13:36:00 0
Enerji Bakanı Bayraktar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, tartışmalı yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam edeceğini açıkladı. Bayraktar, uygulama sayesinde 7 yılda yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını ve kış saatine geçilmeyeceğini vurguladı.

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • İTÜ tarafından yapılan analizler, Türkiye'de yaz saati uygulamasının nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığını gösteriyor.
  • Uygulama ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin 64 saat azaldığı ve bu sayede vatandaşların aydınlıktan daha fazla faydalandığı belirtildi.
  • Yaz saati uygulaması sayesinde akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman diliminin azaldığı ve hava kararırken daha büyük tasarruf sağlandığı ifade edildi.
  • 2016'da başlayan uygulama sayesinde 2023'e kadar 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandı. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise meskenlerde 15,48 milyar lira olarak hesaplandı.
  • Bakanlık, mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde bir çalışma yürütmüyor.

GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM