Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çalışma hayatını ve emeklileri ilgilendiren yasa teklifi için mesai yapıyor. 23 Ocak Salı günü Genel Kurul gündemine gelecek teklif, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam, işverene asgari ücret desteği artışı ve istihdamı korumaya yönelik teşvikler içeriyor.
Teklife göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak. Böylece, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükselecek.
İşverene asgari ücret desteği ise 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları da kolaylaştırılacak. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilecek. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya girecek.
Teklifte işverene sigorta primi desteğinin de süresi uzatılıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılıyor.