Tarih: 25.08.2024 13:37

Efsane teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan Christoph Daum’un Vefatına Başsağlığı

Kulüpler, Daum ailesine, sevenlerine ve camialarına başsağlığı diledi. Ekim 1953 doğumlu olan Daum, akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi altındaydı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’de Şampiyonluklar Yaşadı

Futbolculuk kariyerine Duisburg ve FC Köln’de orta saha oyuncusu olarak başlayan Christoph Daum, 1986 yılında teknik direktörlük kariyerine FC Köln’de başladı. 1991-92 sezonunda Stuttgart’ı Almanya Bundesliga’da şampiyon yaparak antrenörlük kariyerindeki ilk büyük başarısını elde etti.

Türkiye’ye ilk adımını 1993-94 sezonunun ortasında Beşiktaş’ta teknik direktör olarak atanarak atan Daum, ilk sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanırken, takip eden sezonda Süper Lig şampiyonluğunu yaşadı. 1996 yılında Beşiktaş’tan ayrılan Daum, Mart 2001’de tekrar siyah-beyazlı ekibin başına geçti ancak bu dönem beklentilerin altında kaldı ve 3 ay sürdü.

Christoph Daum, 2003 yılında Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğüne getirildi. İki sezon üst üste sarı-lacivertli ekibi şampiyonluğa taşıyan Daum, üçüncü sezonunda ise lider girdiği son haftada şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdı. 2009-10 sezonunda tekrar Fenerbahçe’nin başına geçti ve ligin son haftasına lider girse de şampiyonluk ipini Bursaspor göğüsledi.

Son olarak 2013-14 sezonunda Bursaspor’un teknik direktörlüğünü üstlenen Daum, kötü gidişat nedeniyle ilk yıl dolmadan görevine son verildi. Daum, teknik direktörlük kariyerini 2016-17 sezonunda Romanya Milli Takımı’nı çalıştırarak sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —