Dolandırıcılar sahte avukatlarla HGS borcu tuzağı kuruyor

Son aylarda artan bir eğilim olarak, siber dolandırıcılar sahte avukat ismi kullanarak HGS kullanıcılarına SMS göndererek vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

ASAYİŞ 15.05.2024 13:24:00 0
Dolandırıcılar sahte avukatlarla HGS borcu tuzağı kuruyor

ESRA CAN

Siber dolandırıcılık vakaları, teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha sofistike hale gelerek mağdurların dikkatini çekmeye devam ediyor. Son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir yöntemde, dolandırıcılar sahte avukat ismi kullanarak HGS kullanıcılarına SMS göndermeye başladılar.

Gönderilen mesajlarda, vatandaşlara "Ödenmemiş HGS borcunuz var, icra işlemlerinin başlatılmaması adına ödeme yapmanız gerekiyor." şeklinde uyarılar yapılıyor. Bu mesajlarla birlikte, kullanıcılara ödeme yapmaları için bir link veriliyor.

Ancak bu linklere tıklanmasıyla, kurumun resmi sayfasının bir benzeri kullanıcının karşısına çıkıyor. Bu sahte sayfada, kullanıcıların kimlik bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini girmesi isteniyor. Mağdurlar, bu bilgileri girdiklerinde dolandırıcılara kolaylıkla av oluyorlar.

Uzmanlar, bu tür mesajları alan kişilerin panik yapmadan önce dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Eğer benzer bir mesaj alınırsa, kullanıcıların ilgili kurumun resmi internet sitesine girerek borçlarını sorgulamaları veya doğrudan kurumun müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeleri öneriliyor. Ayrıca, kişisel bilgilerinizi paylaşmadan önce mutlaka güvenilirliğini doğrulamanız önem taşıyor.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi