Doğal gaza mart ayında zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama geldi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

GÜNDEM 28.02.2025 13:04:00 0
Doğal gaza mart ayında zam gelecek mi? BOTAŞ

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mart ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifeleri ile elektrik üretim amaçlı tarife değişmeden kaldı.

Buna göre, BOTAŞ, konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine mart ayında uygulayacağı satış fiyatını 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirledi.

Ekmek üreticileri için ise tarife, 1000 metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira olarak açıklandı.

Elektrik üretimi amacıyla kullanılan tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğal gaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

 

"Türkiye, Avrupa’da en ucuz ikinci ülke"
Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Efkan Ala’dan “Erdoğan görevden ayrılacaktı” iddialarına sert tepki: “Açık bir dezenformasyon ürünüdür”

2

CHP kurultayı davası 8 Eylül’e ertelendi: “Mutlak Butlan” gölgesinde kriz derinleşiyor

3

Özgür Özel: Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşacak

4

Hükümetten kamu işçisine ikinci zam teklifi: İlk 6 ay için %17, ikinci 6 ay için %10

5

Meclis tatile girmiyor, çalışma süresi 31 Temmuz’a kadar uzatıldı