Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan'dan gönderilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Suudi Arabistan'ın hac vizesi haricindeki vizelerle gelenleri deport edeceğini açıkladı.

GÜNDEM 1.05.2024 12:38:00 0
Diyanet uyardı: Hac vizesi olmayanlar Suudi Arabistan

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, önemli bir açıklamada bulundu. Bircan, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın bu sene hac vizesi haricindeki seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle girenlerin yakalanmaları halinde ülkeden anında deport edileceğini bildirdiğini açıkladı.

Bircan, dünya genelinde yaklaşık 50 milyon kişinin hac için sıra beklediğini ifade etti. Suudi Arabistan'ın Müslüman ülkelerin binde 1'i oranında her ülkeye kota tahsis ettiğini aktaran Bircan, Türkiye'nin de 85 bin civarında kotası bulunduğuna dikkati çekti.

Bircan, bu kotanın yüzde 60'ının Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu tarafından kullanıldığını, yüzde 40'ının ise başkanlıkla sözleşme imzalayan şirketler vasıtasıyla kullanıldığını söyledi.

Türkiye'den hacca gitmek için çok fazla başvuru olduğunu anlatan Bircan, "Yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımız hacca gitmek için kayıtlarını yaptırdı, isimlerinin kurada çıkmasını bekliyor." dedi.

Mekke'ye hac mevsimi dışında seyahat ve işçi vizeleriyle gidebileceğine işaret eden Bircan, fakat hac mevsiminde bu vizelerin insanlara hac ibadeti yapmalarına asla izin vermediğini bildirdi.

Bircan, hac özlemini istismar eden dolandırıcıların, seyahat, işçi ve ticari vizelerle Arafat'a çıkarılacağı, hac yaptırılacağı vaadiyle vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çekti. Bu tip vaatlere asla itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bircan, vatandaşları şu şekilde uyardı:

  • Ya Diyanet İşleri Başkanlığı veya da bizimle sözleşme imzalayan şirketlerin taahhütlerine inansınlar.
  • Hatta kendi e-Devlet hesaplarına "hacca gidebilirsiniz" bilgisi düşmediği takdirde bu tür şeylere asla itibar etmemelerini istiyoruz.

Bircan, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın bu sene hac vizesi haricindeki seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle girenlerin yakalanmaları halinde ülkeden anında deport edileceğini ve böyle bir cezai işlem göreceğini bildirdiğini açıkladı.


GÜNDEM
1

Başakşehir'de metro durağında EYP alarmı!

2

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'dan net mesaj

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dimdik, sapasağlam ayaktayız!

4

Dolandırıcılar sahte avukatlarla HGS borcu tuzağı kuruyor

5

Maliye 17 milyarlık sahte fatura operasyonu başlattı

ASAYİŞ