Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden siyanür açıklaması

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Facianın yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi" iddiasını da çürüttü.

CANLI YAYIN 17.02.2024 13:54:00 0
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan dezenformasyonlara karşı açıklamalarda bulundu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 113'üncü bültenini Erzincan özelinde çıkarttı.a

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada "Basın yayın organlarından servis edilen ve sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflarla ilgili, "Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi" iddiası doğru değildir.

Bahse konu görüntülerdeki cisimlerin, jeotekstil adı verilen malzemeyi sabit tutmak amacıyla kullanılan kum çuvalları olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca görüntülerdeki alanın siyanürsüz bölge olduğu, siyanüre bağlı herhangi bir canlının yaşamını yitirmediği belirlenmiştir.

Kamuoyunda infial oluşturmak amacıyla paylaşılan iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verdi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

2

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

3

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

4

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

5

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!