Deprem bölgesinde, 6 Şubat'tan bu yana 4 bin 627 bebek doğdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde 6 Şubat'tan bu yana 4 bin 627 bebek dünyaya "merhaba" dedi.

GÜNDEM 16.02.2023 18:03:00 0
Deprem bölgesinde, 6 Şubat

 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde 10 günde 4 bin 627 bebek dünyaya geldi.

Sağlık Bakanlığı, depremden etkilenen illerde doğan bu bebeklerin anneleri ile doğuma hazırlanan anne adaylarına, gebelik takibi ve anne sütünün önemine kadar birçok alanda destek sağlıyor.

Bebeklerin sağlığının korunması için anne sütü ile beslenmeleri gerektiği yönünde anneleri bilgilendiren ekipler, gerektiğinde anneye emzirme eğitimi veriyor.

Bakanlık ekipleri, anne ve bebek sağlığına yönelik tarama, aşılama ve sağlık kontrollerini yürütüyor, aşı uygulamalarını yapıyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

YSK kararını verdi: CHP İstanbul İl Kongresi yapılacak

2

CHP İstanbul Kongresi hakkında durdurma talebi: YSK toplanıyor

3

Türkiye'nin 17. “İyilik Gemisi” Gazze İçin El-Ariş Limanı’na ulaştı

4

Eylülde konut satışları yüzde 6,9 arttı: 150 Bin 657 konut satıldı

5

İçişleri Bakanlığı: Hız toleransı uygulaması devam ediyor