Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı yayımladı.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, Reisi'nin ve aynı kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın kaybından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti.
Kazanın İlk Ayrıntıları
İran yetkilileri, Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde sert iniş yaparak düştüğünü ve Reisi ile birlikte Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da kazada hayatını kaybettiğini açıkladı. AKINCI İHA'nın yardımıyla helikopter enkazına ulaşıldı ve hayatta kalan kimse bulunmadı.
Erdoğan'dan Taziye Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar:
"Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi'ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum. Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız."
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Emeklilerin beklediği gün geldi: Paralar yatmaya başladı!
-
2
Taksilerde fiş zorunluluğu başladı
-
3
İlber Ortaylı hayatını kaybetti!
-
4
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende
-
5
İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi
-
6
Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait
-
7
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
-
8
TCMB Faiz kararını açıkladı!
-
9
Karadeniz’de iki yeni sondaj dönemi başlıyor
-
10
Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma
