Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru ilerliyoruz''

Erdoğan ''Savunma Sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz. Yerli ve milli araçlarımızı envanterlerimize katıyoruz. Her ay 8 Altay Tankı üretilecek'' dedi.

GÜNDEM 28.10.2025 16:39:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramankazan'da Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni'nde konuştu. Erdoğan ''Savunma Sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz. Yerli ve milli araçlarımızı envanterlerimize katıyoruz. Her ay 8 Altay Tankı üretilecek'' dedi.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Bugün BMC Ankara tank ve yeni nesil zırhlı araçlar üretim tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Araştırma ve geliştirme merkezleriyle, test alanlarıyla, zırhlı laboratuvarları ve eğitim parkurlarıyla 840 bin metrekarelik alana yayılan bu devasa tesiste inşallah 1500'ü aşkın nitelikli personelimiz görev yapacak. Robotik kaynak sistemlerinden ileri sensör teknolojilerine, simülasyon altyapısından veri analitiğine, kapsamlı bir teknoloji üssü daha savunma ekosistemimize entegre olacak.

63 bin metrekare kapalı alana sahip seri üretim hattımızda her ay 8 adet Altay tankı ile muharebe sahasının kalesi olarak tarif edilen 10 adet Altuğ imal edilecek. Diğer savunma ürünlerimizde olduğu gibi Altay tanklarından da hedefimiz özellikle kritik malzemelerde kimseye bağlı olmamaktır. Ambargolara rağmen nasıl bugünkü aşamaya geldiysek, inşallah bundan sonraki süreci de başarıyla yürüteceğiz. Her zaman söylüyorum. Bakın, bugün bir kez daha tekrar ediyorum. Hedeflerimize giden yolda önümüze çıkan ve çıkartılan engeller bizi sadece yavaşlatır. Belki biraz geciktirir ama menzile varmamıza asla mani olamaz. Ya bir yol bulur ya bir yol açar, eninde sonunda hedeflediğimiz yere ulaşırız. Stratejik önemi fevkalade yüksek bu modern tesisin bizleri hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracağına inanıyorum."

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru ilerliyoruz''

2

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: 152 hakem aktif şekilde bahis oynuyor

3

Eski tip ehliyetlerde son tarih 31 Ekim: 1,8 milyon kişi hâlâ yenilemedi

4

Başsavcılık Gemlik Belediyesi'ne soruşturma başlattı

5

Gazze’de can kaybı 68 bin 519’a yükseldi