Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şangay ve AB arasında tercih yapmıyoruz

Şangay İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Birliği arasında tercih yapma zorunluluğunun olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğuyla ilişkilerin güçlendirileceğini, batıyla ise iş birliğinin ilerletileceğinin mesajını verdi.

SİYASET 31.08.2024 19:22:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şangay ve AB arasında tercih yapmıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda "Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni"nde konuştu.

Burada Mavi Vatan'dan da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesi denizi ufku kadardır. Birileri 'Mavi Vatan'ı 'masal' olarak görebilir birileri Türkiye'yi macera aramakla itham edebilir.

Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye'nin mücadelesinden rahatsızlık duyanlar olabilir. Biz bunların hiçbirisine kulak asmayacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devam eden sözlerinde ise Şangay ve Avrupa Birliği arasında tercih yapmak zorunda olunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

"ŞANGAY VE AB ARASINDA TERCİH YAPMIYORUZ"

Komşumuz Irak'la, İran'la, Suriye'yle, Filistin'le ilgilenmemizi istemeyenler art niyetli değilse cahildirler. Doğuyla ilişkilerimizi güçlendirirken, batıyla köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız. Türkiye Doğu ile Batı ile ilişkilerini eş zamanlı geliştirirse etkin bir ülke olabilir.

Bunun dışında her yol Türkiye'yi denklem dışına atar. AB-Şanghay arasında tercih yapmıyoruz. Biz tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Türkiye ilişkilerini kazan-kazan esasına dayandırıyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı

2

Bilal Erdoğan: Fatih Altaylı askerlerin postallarını yalıyordu

3

Son dakika: Narin Güran cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme!

4

iPhone 16 serisinin Türkiye servis ücretleri belli oldu

5

Özgür Özel'den dikkat çeken imam ve ezan çıkışı