Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turunda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyareti kapsamında bulunduğu Katar’ın başkenti Doha’da, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi.

GÜNDEM 22.10.2025 16:58:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turunda!

Görüşmenin ardından heyetlerarası toplantı düzenlendi ve iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emir Al Sani, daha sonra Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi’nin 11’inci toplantısına eş başkanlık etti. Toplantıda ikili ilişkiler, savunma sanayii, enerji, ticaret ve yatırım alanlarındaki iş birliği ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin “mükemmel seviyede” olduğunu belirterek, iş birliğini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı, Gazze’deki ateşkesin Filistinlilere nefes aldırdığını ve İsrail-Filistin sorununda iki devletli çözümün tek yol olduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin Suriye’nin toparlanma sürecine destek vermeyi sürdüreceğini ve bu kapsamda Katar’la enerji, ulaşım ve insani yardımlar gibi alanlarda iş birliğini sürdüreceğini kaydetti.

Ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna Emirlik Divanı’nda bir yemek verdi. Program basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

2

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

4

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

5

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası