Cevdet Yılmaz: Genç çiftlere maddi destekler hayata geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sağlıklı nüfus yapısının oluşturulması için aile destekleri ve çocuk bakım hizmetlerinin artırılacağını duyurdu.

GÜNDEM 9.01.2025 15:02:00 0
Cevdet Yılmaz: Genç çiftlere maddi destekler hayata geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Nüfus Politikaları Kurulu Toplantısı’nın açılışında açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, kurulumuzun sağlıklı bir nüfus yapısı için kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştireceğini belirterek, "Doğurganlık oranlarını ve nüfus yenileme seviyesini sürdürülebilir kılmak için eylem planlarımızı ve yol haritamızı oluşturacağız" ifadesini kullandı.

Yılmaz, şu şekilde devam etti:

"Ailelerin kurulmasını teşvik amacıyla genç çiftlere maddi destekler, evlilik danışmanlığı ve ilk evini alanları önceliklendiren sosyal konut programlarını devreye sokacağız.

Ayrıca doğum izinlerinin artırılması, doğum yardımları, esnek ve uzaktan çalışma gibi konuları da gündeme alacağız.

Çalışan ebeveynlere destek olmak adına, ücretsiz veya düşük maliyetli kreş ve çocuk bakım hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

3

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

4

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

5

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!