Bursa'da suç örgütlerine büyük darbe!

Bursa'da eş zamanlı operasyonlarda 3 suç örgütü çökertildi, 112 şüpheli yakalandı. Ele geçirilenler arasında 450 bin uyuşturucu hap ve 13 kilo metamfetamin de var!

ASAYİŞ 15.05.2024 10:11:00 0
Bursa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli düzenlenen “Mahzen-46” operasyonlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bursa merkezli olarak 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonların Türkiye genelindeki suçla mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Operasyonların detaylarına göre, Bursa merkezli olarak İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta gerçekleştirildiği belirtildi. Toplamda 112 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda suç örgütü üyelerinin çok sayıda suçla ilişkilendirildiği ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Vedat Kıpçak'ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü üyelerinden 74'ü yakalanırken, operasyonlar sonucunda 13 kilogram metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap, muhtelif miktarda kokain, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet hassas terazi ele geçirildi.

Fırat Erdal'ın liderliğindeki suç örgütü üyelerinden 22'sinin yakalandığı operasyonlarda ise 9,5 kilogram metamfetamin, 3 adet hassas terazi ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Ersin Bulut'un örgüt liderliğini yaptığı gruptan ise 16 şüphelinin yakalandığı aktarıldı. Bu operasyonlarda 32 kilogram metamfetamin ve 1 adet hassas terazinin ele geçirildiği ifade edildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi