Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 72 şüpheli yakalandı

10 ilde eş zamanlı operasyon! Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 72 şüpheli gözaltında, silahlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

ASAYİŞ 9.05.2024 13:01:00 0
Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 72 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 10 ilde 72 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, teröristlere göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, milletin huzuru ve birliği için mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Güvenlik Güçlerinden Başarılı Operasyon: 72 Şüpheli Yakalandı

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, terörle mücadele şube müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde Mardin, Antalya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Hakkari ve Şanlıurfa'da toplamda 72 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda Ortaya Çıkan Faaliyetler

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri ve çeşitli illegal eylemlerde bulundukları belirlendi. Örgütün propagandasını yapmak, Nevruz etkinliklerinde terör örgütü lehine sloganlar atmak, illegal gösterilere katılmak gibi faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. Ayrıca örgüt mensuplarına para yardımı yapmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak gibi suçlarla da ilişkilendirildiler.

Operasyon Sonuçları ve El Konulan Materyaller

Operasyonlar neticesinde, şüphelilerden ruhsatsız tabanca, kurusıkıdan çevirme tabanca, av tüfeği gibi silahlar ile dijital materyal ve örgütsel dokümanlara el konuldu. Bu başarılı operasyonlar, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi ve etkin çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendirildi.


GÜNDEM
1

İran'da 5 günlük yas ilan edildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye mesajı

3

İran Cumhurbaşkanı Reisi Helikopter Kazasında hayatını kaybetti

4

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

5

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

GÜNDEM