Bodrum'da orman yangını!
Bodrum'da rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgede bulunan ekip sayıları da artırıldı.
Sıcak havaların artmasıyla başlayan orman yangınlarının son durağı bu defa Bodrum oldu.
Bodrum'un kırsal Pınarbelen Mahallesi'ndeki ormandan henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı saat 14.15 sıralarında alevler yükselmeye başladı.
Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için hem havadan hem de karadan müdahale ediyor.

Rüzgarın hızlı olması çalışmaları zorlaştırıyor.
Ancak rüzgarın etkisiyle yangın geniş bir alana yayılırken, sert rüzgarlar sebebiyle ekipler, alevlerin kontrol altına alınmasında zaman zaman güçlük çekiyor.

Ekip sayısında takviyeye gidildi
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşlara ait ekipler de söndürme çalışmalarına destek verirken yangın bölgesinde ekip sayıları artırıldı.

10 helikopter, 8 uçak ve 217 personel sahada
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 10 helikopter 8 uçak ile havadan, 33 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 271 personel ile karadan söndürme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı
-
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu
-
3
Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak
-
4
MSB: Adana’ya yeni Patriot sistemi konuşlandırıldı
-
5
İran’da ikinci büyük kayıp: Ali Laricani
-
6
Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi
-
7
Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor
-
8
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı
-
9
İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi
-
10
İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi
