Tarih: 07.02.2025 11:17

Bakanlık, Narin Güran davasında Nevzat Bahtiyar’ın cezasına itiraz etti

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlık, Kararın Bozulmasını Talep Etti

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karara karşı, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmek üzere istinaf dilekçesi sunuldu. Dilekçede, Bahtiyar’ın "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan cezalandırılması gerekirken, sadece "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan ceza almasının hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

"Müşterek Fail Konumunda"

Bakanlık, sanık Nevzat Bahtiyar’ın, olay günü suçun işlendiği anda sanık Salim Güran ile iletişim halinde olduğunu, baz kayıtlarının da Bahtiyar’ın diğer sanıklarla birlikte olay yerinde bulunduğunu gösterdiğini belirtti. Dilekçede, bu durumun Bahtiyar’ı "müşterek fail" konumuna soktuğu ifade edildi.

"Cesedi Taşıdı, Olayı Yetkililere Bildirmedi"

Sanığın, Narin Güran’ın cansız bedenini kendi aracıyla taşıdığı ve Eğertutmaz deresine sakladığı belirtilirken, olaydan sonra 17 gün boyunca yetkililere herhangi bir ihbarda bulunmamasının, diğer sanıklarla fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiğini kanıtladığı dile getirildi.

"Cezanın Kasten Öldürme Suçundan Verilmesi Gerekiyor"

Bakanlık, sanık hakkında TCK’nin 82/1-e maddesi kapsamında "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan hüküm verilmesi gerektiğini, ancak mahkemenin TCK 281/1 kapsamında ceza vererek hata yaptığını savundu. Dilekçede, kararın istinaf incelemesi sonucunda bozulması ve sanığın iddianamede belirtilen suçtan cezalandırılması talep edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —