Bakan Yerlikaya açıkladı: Mersin'de Öcalan sloganı atanlar yakalandı!

Son dakika haberi: Mersin'de sosyal medyada yayınlanan görüntülerde halay çekerken terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan 11 kişiden 10'u yakalandı. Firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

23.07.2024 14:43:00 0
Bakan Yerlikaya açıkladı: Mersin

sON DAKİKA: Mersin'de bölücü terör örgütü marşı eşliğinde PKK elebaşı Öcalan ile ilgili slogan atılması olayıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaparak; görüntülerdeki 11 kişinin kimlik tespitinin yapıldığını kaydetti.

 

bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde;

Sosyal medyada paylaşılan ve Mersin’de çekildiği belirlenen görüntülerde bir grubun halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attığı tespit edilmişti. Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerimizce şüphelilerin tespitine yönelik çalışma yaptı.

Şüphelilerin Gaziantep'ten Mersin’e geldikleri anlaşılmış, görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlik tespiti yapılmıştır. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüzce; 1 şüphelinin olaydan sonra ‘Uyuşturucu Madde Kullanmak’ suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlenmiş; 9 şüpheli ise yakalanmıştır.

"TERÖRİSTLERİN HER AN ENSESİNDEYİZ"
1 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir. Aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, silah ve mühimmatlara el konulmuştur.

Şüpheliler ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK’ suçundan gözaltına alınmıştır. Bölücü terör örgütü ve uzantılarıyla yılın 365 günü yaz kış demeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Teröristlerin her an enselerindeyiz.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

EKONOMİ
GÜNDEM
1

SON DAKİKA! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

2

İzmir Körfezi Ölüyor: Bazı bölgelerde yaşam kalmadı

3

Beşiktaş'ta vedaların maliyeti 7 milyon euro'yu buluyor

4

SON DAKİKA! MSB'den "teğmenlerin kılıçlı yeminine" ilişkin açıklama

5

SON DAKİKA! İstanbul'da okul trafiği kararı: Saatler değiştirildi