Bakan Tekin'den öğretmenlik kariyer basamakları sürecine ilişkin açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "En az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenler odası sohbetlerinin en önemli konularından birisinin kariyer basamakları olduğunu ifade etti. Tekin yaptığı açıklamada öğretmenlik kariyer basamakları sürecine ilişkin, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının gerekçesini beklediklerini belirterek, "Ancak kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planlıyoruz. Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var.
Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak ve hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız. Böylece öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır
-
2
Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı
-
3
Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok
-
4
Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı
-
5
Galatasaraylı Metehan Baltacı tahliye edildi
-
6
Millilerimiz 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor
-
7
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı
-
8
Akaryakıta çifte indirim!
-
9
Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır
-
10
Trump’tan İran açıklaması: “İlk ‘hadi yapalım’ diyen Hegseth’ti”
