Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, İYİ Parti'de yapılan kurultayı tebrik etmemesine ilişkin "İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.04.2024 12:09:00 0
Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. 

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları; "Cumhuriyet'in yeni yüzyılında tarihi sorumluluklarımız var. Türkiye seçimsiz döneme girmiştir. Önümüzdeki dönem verimli gelişmelere sahne olmalı. Vatandaşın beklentisi sürdürülebilir hizmettir. Vakit kaybetmeksizin işe koyulmalıyız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi siyasi ve stratejik kuvvetimiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sorgulayan, karalayan çevrelerin korkusu uyanan devin ayağa kalkması, küresel hadiselerde sözü geçen bir Türkiye doğuşudur. Doğum sancılı olsa da lider ülke Türkiye'dir.  

"İSRAİLİN SOYKIRIM SUÇUNUN TAKİPÇİSİ TÜRKİYE'DİR" 

İsrail’in Gazze’de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi Türkiye’dir. Dökülen kanlar inşallah yerde kalmayacaktır. Gazze şeridinde korkunç bir trajedi yaşanmıştır. Gazze'de 37 milyon ton molozun temizlendiği ve bunların temizliği için 14 yıla ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Rehine takası ve ateşkes görüşmelerinin sonuca bağlanması gönülden dileğimizdir. Gazze'nin yanı sıra Batı Şeria tehlike altında. Siyonistlerin amacı Filistin topraklarını yutmaktır. BM Filistin sorunu çözümünde acz içindedir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki veto sistemi de çözüm arayışlarını tıkamaktadır. 

"JET YAKITI ÜZERİNDEN SİYONİZME YAKIT OLDULAR" 

Türkiye 7 Ekim'den itibaren insan haklarının yanında yerini almıştır. Cumhurbaşkanımızın emeklerini yok saymak nankörlük ve namertliktir. Ne üzücüdür ki İsrail hükümetindeki bakanlar ne diyorsa ülkemizde de aynısını dile getiren istismarcılar var. Miras yedilerin Türkiye'yi suçlamaları utanç duvarı gibi karşımızda. Soy adının ağırlığını taşımakta zorlananların nasıl şuur kaybına uğradığını herkes görecek. Üç beş belediye için her türlü kılığa girenleri milletimiz hoş görmeyecektir. Jet yakıtı üzerinden siyonizme yakıt oldular.  BM reforma tabi tutulmalı. BM, Filistin meselesinin çözümünde acz içerisinde. Konsey, Gazze'de barışı sağlamaktan çok uzaktır. "

NETANYAHU LAHEY'DE YARGILANACAKTIR" 

Netanyahu Lahey'de yargılanacaktır. Bu cani görevden uzaklaştırılmalıdır. 

EKREM İMAMOĞLU'NA TEPKİ 

PKK'ya terör örgütü diyemeyen, İBB Başkanı'nın Hamas'a terör örgütü yaftası yapıştırması, Siyonizmin değirmenine su taşımaktır. İBB Başkanı küresel emperyalizmin kanlı yüzlerine alın beni tepe tepe kullanın mesajı vermiştir. Kulun bir hesabı olabilir, ama Allah'ın da bir hesabı vardır. Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir. 

"KALKINMA YOLU PROJESİ İLE BÖLGEMİZ REFAHA KAVUŞACAKTIR" 

Erdoğan'ın Irak ziyareti tarihidir. Ankara Bağdat ilişkisi iki ülkenin de yararınadır. Irak'ın güvenliği ve huzuru Türkiye'nin güvenliği ve huzurudur. Olması gereken PKK'nın terör örgütü ilan edilerek topraklarından sökülüp atılmasıdır. Kalkınma Yolu projesi ile bölgemiz refaha kavuşacaktır. 

ALMANYA CUMHURBAŞKANI'NIN İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMESİ 

Ankara'ya gelmeden İBB başkanına koşan Almanya cumhurbaşkanının niçin böyle bir programa ihtiyaç duyduğu soru işaretleri ile doludur. Potansiyel mesajları şaibelidir. Yine de Türkiye Almanya arasındaki ilişkilerin hedeflenen seviyelere gelmesi temennimizdir. 

"TÜRKİYE'NİN KÜRT SORUNU YOKTUR" 

Kökeni, dili, dini ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes bizim kardeşimizdir. Yabancı düşmanlığı ayaklarımızın yedi kat altındadır. Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur, bölücülük ve terör sorunu vardır. Türk ile Kürt, Alevi Sünni arasında uçurumlar oluşturmak için hizmet edenler alçakların en alçağı hainlerin en hainidir. Bu millet büyük bir millettir. Bölücü terör sorunu yeni yüzyılda kesinlikle bitecektir. MHP bölücü mihraklara direnecektir. Türk vatanında İstiklal Marşı'na yan bakmak düşmanın bile cüret edemeyeceği soysuzluktur. 

"HAZİNE BAKANIMIZIN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ" 

Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, niyet okuyuculuğuna teşebbüs etmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. "

CUMHUR İTTİFAKI AYAKTA KALACAKTIR" 

Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar, size kötü bir haberim var, Cumhur İttifakı sonuna kadar var olacak ve ayakta kalacaktır. İYİ PARTİ KURULTAYI Neden tebrik etmediğimi hepinizin huzurunda söylüyorum; ihaneti tebrik etmek bizim kitabımızda yazmaz.


GÜNDEM
1

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

2

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

3

Konut satışları nisan ayında düşüşe geçti: Yüzde 28,3 gerileme!

4

Türkiye'de işsiz sayısı artarken işsizlik oranı düştü

5

Türkiye'nin genç nüfusu 2023'te yüzde 15,1 oldu

EKONOMİ